Followers

NaniNaim

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 29, 2010

Ngedate with Fathiah Faudzi (26 December 2010)


Last 3 days
Yesterday I'm dating with her at Starbucks The Strand at Kota Damansara... Long time not see her... yesterday saw her again (✿◠‿◠) [tulis dah 3 hari lepas, sepatutnya dah di post, buat kerja lain, post lambat sikit =) ]
"Kami" (Nani + Fatea) merupakan gadis berKerjaya yang sangatla comel (tak boleh blah...but true what?) 
Justeru apabila kami sudah berKerjaya, masing-masing agak busy, tak de masa nak spend together...Dah lame kami tak kuar berborak macam nie. Actually, what I like About her is Table Talk, we called it as TT... macam-macam la borak...antaranya :: 
  • Our Career
  • Our Family 
  • Our Love (ha...about person in our heart ok ) 
  •  Our Friends... 
  • and more thing...
Itu perkara yang paling penting yang "Kami" akan lakukan bersama... Sebenarnya aktiviti ini bagus dan juga merupa terapi yang baik untuk kita sebagai manusia... kerana kita memerlukan seseorang untuk kita meluahkan rasa, betul? Tapi, we need to find someOne yang boleh menjadi seorang pendengar yang peka..hanya mendengar, sudah memadai...tak perlu memberi pandapat untuk menyelesaikan masalah sekiranya perkara yang di bincangkan merupakan satu permasalahan... itu yang "Kami"lakukan setiap kali "Kami" bertemu... 

Ini Lah "Kami"
I eat Donate and Fatea eat  Muffin

Picture mula-mula nak close...but now we are bestfriend...


~MissN@niey~



    Tuesday, December 28, 2010

    Malaysia vs Indonesia (PenDamaian)



    Puas aku mencuba menepis semua dugaan
    Malah ada yang anggap aku lupa daratan
    Peritnya aku lalui kemelut yang panjang
    Hingga ke saat ini ku tidak ketentuan

    Wanita manakah sanggup berkongsikan kasih
    Walau madu bagiku tapi hempedu bagimu
    Terkadang harus terima suratan drnya
    Tidak salah kalau kasih dibahagi seadilnyahttp://www.free-lyrics.org


    ( korus )
    Telah... kufikir sedalamnya
    Untuk membuat keputusan harus aku berterus terang
    Jujur dalam perbuatan
    Dan... jatuh airmataku
    Mendengar pengakuan ikhlasmu
    Sanggup bersaudarakan dia walau hakikatnya
    Hatimu terluka...

    Moga suatu hari sembuhlah luka
    Dan kembali ceria walau hati aku ini
    Milik engkau dan dia ( 2X )

    Korang semua ingat dan tahu lirik lagu ini? Tentu korang tau kan? Dan apa kaitan lagu ni dengan Malaysia dan Indonesia? Nak tahu cite baca sampai habis, tamat... (^_^)
    Pagi tadi on the way ke office kat  Cyberjaya, aku dengar  radio HOT.FM yang mencerita mengenai pendamaian. Focus tajuk Hot.FM hari ini berkenaan perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF yang melibatkan 2 negara yang tidak jauh bezanya, iaitu Malaysia dan Indonesia. 
    Ya la kan, kita telah banyak mendengar kontrovesi antara 2 buah negara nie kan, macam-macam yang kita dengar, baik dari segi politik, ekonomi dan yang paling buruk ialah sosial...

    Pihak Indonesia berpendapat bahawa kita ini seperti Maling (Pencuri), yang telah mencuri budaya dan adat resam mereka. 
    Mengapa mereka harus meLabelkan kita sebegitu rupa? 
    Pernah kita terfikir sama ada kita ini Rakyat Malaysia atau Rakyat Indonesia, bagaimana rakyat Malaysia bisa mencuri semua budaya itu? 
    Bagaimana? hurmmm.....

    Dari pihak Malaysia pulak, kita sering memandang rendah kepada masyarakat Indonesia yang datang ke Malaysia secara haram @ di kenali sebagai PATI (Pendatang Tanpa Izin).
    Namun apa kita pernah mengkaji, Mengapa dan Kenapa mereka menjelajah atau berhijrah ke Malaysia? Pernah kita bertanya kepada diri kita masing-masing?

    Tentu jawapannya tidak bukan? Atau kalau ada sekali pun... sekejap jer...

    Untuk pihak Indonesia yang beranggapan Malaysia merupakan maling itu salah sama sekali.
    Apa yang terjadi pada masa sekarang adalah sejarah kita pada masa lalu... 
    Malaysia bukanlah maling
    Namun permindahan budaya @ adat telah berlaku pada zaman dahulu. 
    Seperti permindahan Agama Islam...kalau tiada yang membawa agama Islam ke Asia..apa mungkin kita sekarang menganut agama Islam? 
    Itu konsep dunia...kalau tidak ada konsep dunia ini...tiadalah Tamadun sekarang....
    Adat manusia berhijrah dan membawa ilmu yang telah di bekalkan didalam dada ke satu tempat yang lama ke satu tempat yang baru... bukan begitu? 
    Rasa ingin tahu yang telah diberikan oleh Maha Mencipta kepada setiap hamba ciptaanNYA...telah membuat kita rasa untuk beralih ke suasana baru...kita perlu memahami konsep manusia itu sendiri...barulah kita akan rasa hidup ini mestilah berkongsi....
    Allah tidak mencipta dunia ini untuk satu-satu kaum, bangsa, atau keturunan sahaja...tapi kepada mereka yang bergelar manusia...malu sekiranya kita tidak mengerti konsep keHIdupan itu sendiri... kenapa perlu ada rasa iri hati, dengki, dan sentiasa mahu bermusuhan?... kerana mungkin kita tidak ada rasa syukur dalam diri kita.... 
    Justeru., kita perlu kita menuding jari menuduh itu ini....mereka yang bersalah...mereka yang tidak betul...mereka itu pembohong..ingat konsep ciptaan jari kepada manusia...satu jari kita menuding kepada seseorang itu...empat jari lagi akan menuding ke arah kita... bukankah sama kita memalukan diri sendiri? renungkanlah... berfikirlah seketika....

    Dan Untuk pihak Malaysia, kenapa kita harus cepat melatah? 
    kenapa harus ada perasaan memandang rendah terhadap orang lain? 
    apa kita sudah cukup berada di atas? tak perlu mengikut jejak orang lain....
    kita serumpun dengan mereka...tiada berpebezaan...diCipta dari Maha PenCipta yang sama... berpegang kepada agama yang sama... kita tidak perlu beremosi sebegitu...kita harus yakin dengan apa yang telah ditetapkan Allah kepada kita...jangan sesekali kita memandang rendah kepada mereka yang datang untuk mencari rezeki yang halal....yang kita terlalu sibuk  mencari kelemahan orang lain...itu bukan sikap orang Malaysia....
    Bersyukurlah... Malaysia betul-betul berada di garisan khatulistiwa...kurang bencana alam...
    pernahkah kita terfikir itu? mereka sering berhadapan dengan risiko yang membahayakan....namun kita hidup bersenangan...sampai ada satu perpatah yang tercipta "Orang Malaysia mati sebab makan yang banyak dan malas" malu saya....tak mau dengar yang sebegitu lagi...bangun... buka mata...dunia bukan lagi sekadar hitam dan putih...persaingan yang tidak sihat harus ditinggalkan... 
    cari persaingan yang sihat....yang positif..hidup kita akn lebih aman dan tenang InsyaAllah...

    Bola--> adat permainan derrrrr...memang la ada yang kalah ada yang akan menang.... saya bangga jadi rakyat Malaysia...begitu juga dengan korang semua dan anda pasti juga berbangga menjadi rakyat Indonesia...
    Patriotik itu bagus...namun pasti yang sihat...yang kurang sihat harus ke klinik...agar sihat... tak salah kita menyokong pasukan kita masing-masing...namun  jangan kita memuja...apabila konsep meMUJA itu wujud dalam diri kita SALAH....terus pangkah besar macam nie
    Memang kita harus memberi sokongan kepada pemain kita...negara kita tue bebbb...dimana bumi dipijak...disitu langit dijunjung...ingat...Bumi nie bukan milik kita...Milik DIA yang Maha ESa... sokong lah pasukan masing-masing... beri sokongan yangsihat...jangan emo-emo....tak baik untuk KeSEHATAN.... habis perlawanan..habis sokongan...jangan terlalu bangga setelah menang...syukur ucap terima kasih kerana diberi rezeki untuk menang...

    Berbalik kepada lagu Ukays tadi Pahit dan manis akhirnya berkenaan dengan topik penDamaian di Hot.FM itu tadi...yang menelefon semuanya mengenai pendamaian rumah tangga... aku sempat dengar seorang wanita ini. Dia baru kahwin 5 bulan... biasa la kan ada masalah rumah tangga... baru 5 bulan kot... sampai peringkat baru mengenali hati budi la tue (pandai je aku, macam la aku dh kahwin... berdasarkan pengalaman orang lain)... si Isteri mahukan penDamaian, namun si suami sudah tidak tahan...mahukan perPisahan... wanita itu hampir menangis ketika menceritakan kerana dia belum bersedia untuk mendengar dari mulut suaminya sendiri di Mahkamah nanti melafazkan cerai... 
    Agaknya apa punca si suami tidak mahu berDamai kembali ye? sedih aku mendengar crita tue...sampai hati suaminya ingin melihat isterinya bergelar janda selepas 5 bulan...Ya Allah, aku mendoakan mereka berDamai kembali di waktu yang singkat sekali pun...amin...amin..ya rabbalalamin..moga wanita itu tabah menghadapi dugaan hidupnya...

     Dan cerita yang kedua juga mengenai suami isteri juga.. ha, yang nie baru ade kaitan dengan lagu kat atas tue..
    seorang isteri merelakan dirinya dimadukan.... dia merestukan suaminya untuk berkahwin seorang lagi...usia rumah tangga, tidak dikenal pasti, namun dari penelitian aku, mereka masih muda...
    isterinya berbicara sebegini ::
     "Farah, bukan payung emas yang saya cari, namun saya tidak sanggup melihat suami saya menipu...dan saya tidak sanggup mencuri tahu apa yang mereka buat dibelakang saya... lagipun wanita itu meminta restu dengan saya dengan cara yang baik... jadi baik la sekiranya saya mengahwinkan mereka, sekurang-kurangnya saya tahu suami saya di mana... tak salahkan kalau saya ingin melihat insan yang saya sayang bahagia...."
    Sebak aku mendengar pengakuan tulus dari isterinya...kalau aku jadi suami dia...xnak aku kahwin lain...isteri aku sayang gilerr kat aku lerrr...tapi apakan daya...aku juga wanita.... hurmmmm..menitis airmata MissN@niey...huhuuuuuu
    (AM krew terus menepuk tangan  dan faizal menujukan lagu ini kepada wanita itu) 
    wanita itu dengan sebaknya mengucapkan "terima kasih faizal"
    Moga wanita itu sentiasa kuat dan tabah...moga Allah menetapkan dia di kalangan wanita dan isteri yang solehah amin...selamatkan imannya YA ALLAh... amin...amin...

    Ha tue la kisah MissN@niey pagi nie...MissN@niey sedih juga bila dengar macam-macam masalah nie...macam mana la MissN@niey nanti...hurmmm BerDoa itu kunci segalanya...banyak-banyakkn berDoa ye... smile always...
    ~MissN@niey~

    Monday, December 27, 2010

    Yes we Can...Amin

    (◡‿◡✿) (✿◠‿◠) (◕‿◕✿) (◑‿◐) (◕‿-) (✿ ♥‿♥)

    Wah...melebarnya MissN@niey senyum... tapi kenapa yer? haha...Tahniah Harimau Malaya "Malaysia Boleh"... Semalam aku pergi menonton perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF at Damansara. Mulanya agak berdebar dan aku tidak mengharapkan apa-apa pada mulanya...tapi dek kerana semangat patriotik yang telah dianugerahkan kepada aku (hehe bangga diri jap), aku yakinkan diri "ye Harimau Malaya mesti dapat tewaskan Garuda"...syukur Alhamdulilah ke atas hadrat Ilahi...benar...jika kita yakin kita boleh..kita pasti boleh!!! 

    0-0
    waktu nie, serious aku tak lalu nak menelan nasi lemak ayam yang aku order tu, payah gila nak telan...
    Dan kat bawah nie gambar curi dari FB abg aku no 2...dia g stadium semalam...

    Bang cik --> Intan curi gambaq hahahaha...
    Nie Abg aku...yang mn? yang tengah tue la...tunjuk tulisan Malaysia tue...dia g stadium...dia mmg semangat bola dari bangku sekolah lagi...minat sangat la...setiap kali ada pertandingan bola...mesti sampai stadium...kalau banyak duit, aku rasa world cup pun dia akan p punya...

    1-0
    caya lah Harimau Malaya...tendangan dari safee...membuat restoran Gulam Mee tempat aku menonton tue terus gegarrrr...!!!...aku jerit jap...tapi xla kuat sangat, sikit je....tapi aku masih xlalu nak makan...hahaha
    tengok keadaan di stadium plak...
    Inilah wajah penyokong Malaysia selepas Harimau Malaya Gol 1-0....sangat seronok mereka di Stadium ye...aku sorak kt kedai makan jer...kak uda...sorak sorang2 kat rumah...hahaha

    2-0
    ashari gol pulakkk.....sorakkan aku bertambah kuat...xtau la kuat mana...tapi aku yakin orang lain semua sedang khusyuk melayan perasaan masing-masing....syukur Ya Allah..kami GOL lagiii...suapan aku..laju...
    Layan Stadium plak...
    Ya Allah, muka abg cik aku....tapi kalu aku kt situ pun...teruk juga muka aku...hahahaha

    3-0
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....tandukan dari safee buatkan aku hampir menitis air mata aku korang tau...lucu arrr...aku tak sangka kita akan jadi hebat sebegitu....wahhh...kita sudah makin improved....satu peningkatan yang sangat baik...
    Gempaq Stadium bukit Jalil
    memang tak dapat di kawal lagi..hahaha...sapa tak seronok kan..

    Aku dapat rasakan kepuasan hati mereka menonton keMEnangan Malaysia semalam...



    Aku bangga bergelar Rakyat Malaysia



    Di sini aku nak share la..beberapa cerita dari News Paper Online...yang telah menceritakan kejayaan pasukan Malaysia kita

    ~MissN@niey~

    Sunday, December 26, 2010

    Sunday - it mean end of Holidays!

    It's Sunday!, I don't have to go to work, because today is weekend day, so I decide not to wake up early, but still early... 
    What to do ?
    1 ) Basuh yang seminggu tak basuh 
    2) Kemas bilik yang serabut
    3) Shopping - 

    • yesterday i bought 2 t-shirt green n purple colour
    • Kitchen stuff (cancel separuh jer sebab, belum beli semuanya...hehe)
    4) Dating saturday dah...sunday belum (Boleh gini?)
    5) survey Pc's 
    6) fikir esok nak pakai baju ape g kerja (kena fikir siap2)

    Itu jer yang ade dalam otak aku sekarang, tak proper listed apa yang patut aku buat setiap hari...hurmmm anyway, hari merupakan hari kemuncak buat Malaysia, kerana perlawanan bola sepak antara Malaysia dan Indonesia di Bukit Jalil...moga2 Malaysia menjadi Juara Suzuki kali ini...amin
    so aku dicide, nak pergi menonton ler...dengan spa dan dengan akan di Rahsiakan hahaha....(jangan mare ha)...ok la...nak g breakfast n sidai towel yang bru basuh....daaa
    wish u all Happy on Sunday...don't forget, tomorrow is workkk.... ;-)


    Saturday, December 25, 2010

    Saturday Morning


    Today is Saturday, December 25, 2010... and last Saturday in December and year 2010 ...
    For those who celebrate Christmas today (Especially the religion of Christianity), I hope that everyone has been behaving, enjoyed ur festivities and will be enjoying a while Christmas...
    Ho ho ho Merry Christmas xxxx

    And for religion of Islam, Haram to us celebrate it...but u still can wish for ur friends...no problem  (◕‿-)
     Ok la, Hari Sabtu Hari merupakan Hari Sabtuyang terakhir dalam tahun 2010 disember nie...so any special about Sabtu Hari nie, aku harap sangat tiada yang buruk akan terjadi pada dunia seperti yang kita pernah dengar tahun-tahun yang lepas...hurmm nak outing tak?
    Saturday....sesuai la nak dating ker, outing ker...window shopping ker...relax ur day...chillax...aku? xde perancangan lagi nak kuar ke tidak...tgk pada keadaan "dia" dan keadaan "aku" hahaha....
    Ok la nie je yang aku nak coleteh kan pagi nie...nak masak & kemas rumah jap..hurmm idea bagus...terapi yang amat baik....daaaa u all....
    before i leave....let me share this...
    Happy Saturday like Mr Bean Said.... (◕‿-)



    Friday, December 24, 2010

    Cerita Hannah

    My little Hannah...Story about her...enjoy ur reading...


    Name ::
    Hannah Hazri a.k.a Hannah
    Full Name ::
    Hannah Hazri Binti Zaihal Hazri Bin Haji Abdul Halim Bin Haji Shaari  (Sentap<((((((((((((((((◕‿◕)⊰)
    Age ::
    11 Years Old (Becoming 12 next year) Hannah nak UPSR dh...chaiyok2...wish u best student dear...
    Standard ::
    5 (this year) 
    Daughter ::
    Anak kepada Abang aku yang sulung, Merupakan cucu pertama dalam Keluarga Haji Halim...
    Attitude ::
    Hannah...hurm...seorang kakak...sangat berdikari, pendiam...kontra dengan adik dia haniey...dia juga seorang yang sangat pasif di rumah tapi she soooo active at school... Brilliant Girl i guess...sebab apa...kerna dia slalu berada dia atas...pandai dalam akademik, aktif dalam kokurikulum...tapi tidak dalam bersukan...Hannah ini..dia diam-diam ubi berisi tau... dia suka melihat dan belajar melalui penglihatannya...
    sangat bijak dari dia masih kecil lagi...masa dia berusia setahun ke atas, dia pandai on cd Barney kt tv sendiri...off sndri...dia suka menyanyi...sebab tue dia banyak menyertai pertandingan nasyid, choir, sajak jg...im so proud wth her...
    Tapi aku kurang close dengannya, sebab dia banyak dengan ibu....tapi aku masih igt ketika dia masih kecik, dia sangat suka pada aku..hehe..betul ker? ntahla...itu yang tejadi, masa parents dia tinggal dia kt rumah parents aku...dia nak dengan aku je....tidur dengan aku... ada ketika dia menangis... aku pun turut menangis, yang lawaknya, bila dia lihat aku menangis, dia terus sua kan botol susu dia pada aku...yelakan...bila baby nangis kita suapkan dia susu...so dia melakukan hal yang sama ketika aku menangis...masa tue aku baru berusia 13 tahun...tp dh punya seorang anak... hehehe... 
    But when she grow up...we not close anymore...until, mereka remaja...skrang Hannah and Haniey close blik dengan aku...as their maksue... cuma Hannah tidak banyak berbicara...dia banyak memendam rasa...jadi aku lah yang kerna byk bertanya pada dia.... 
    Hannah nie special sbb...bdak kecik yang lain suka dengan dia...mmg itulah aura seorang kakak sulungkan, sekiranya tak ada aura tue.... dia tak boleh jaga adik2 dia dengan baik....
    Mandi Manda bersama Mak Uda mereka di Tapah, Kedah (Hannah and Haniey)

    I so proud be a "Mak Sue"
    ~MissN@niey~


    Cerita Haniey

    My Little Haniey...story about her...enjoy ur reading...

    Name ::
    Haniey Hazri a.k.a haniey
    Full Name ::
    Haniey Binti Haji Zaihal Hazri Bin Haji Abdul Halim Bin Haji Shaari (Sentap <((((((((((((((((◕‿◕)⊰)
    Age ::
    9 years old (y-o) (Becoming 10 next year on January 3)
    Standard ::
    4 (she stepped into class 1, when she was 6 y-o (smart girl actually)) that why when she was class 4, her age 9 y-o...
    Daughter ::
    Anak abang aku yang sulung...anak saudara yang ke-2 dari 7 anak2 saudara....
    Attitude ::
    Agak stubborn...tapi dia mempunyai jiwa yang sangat lembut sebenarnya...sangat sensitif, mengalah dlam keadaan dia berdegil...sukar untuk dalami jiwanya kerna fizikal dia yang lebih besar dari usianya...tapi haniey serorang yang sangat matang...senang berbicara dengan dia... rahsia maksue dalam tangan dia...  (◕‿-) 
    Talk active girl, itulah gelaran dalam keluarga Haji Halim kepada Haniey Hazri ni...sehingga we begging her "Haniey, can u stop talking, u not tired?" and she said, "Haniey rasa letih klau haniey tak bercakap" (◑‿◐) can u imaging betapa pentingnya percakapan bagi dirinya... tapi talkactive2 nya dia sangat matang dalam menutur bicaranya...sangat matang, sehingga, aku yang berusia area 20-han nie boleh bercerita dengan anak sedare aku nie...she so cute...  (✿◠‿◠) everything i share with her, sehingga dia boleh menangis on my shoulder bercerita rsa ketidakpuasan hatinya kepada aku...so sweet...when i saw her crying...but i willing to heard, (◡‿◡✿) for me...aku "MakSue" dia kena slalu ada dengannya...try to be the best for her...and for all my niece n nephew... (◕‿◕✿) agar diaorng berasa selasa, senang dengan aku....I am not the kind of aunty maybe...but i'm try to be...  (✿ ♥‿♥)
    Di sini MissN@niey nak share sikit la tentang Haniey ni, selepas dia merayu pada aku untuk buatkan account FaceBook kat dia...so aku pun buat...bila dah buat, aku la mangsa tempat dia bertanya itu ini...
    "Maksue, macam mana nak upload pictures ye?"
    "Maksue, macam mana haniey nak letak video2 lagu macam maksue buat tue?"
    "Maksue, kalau nak add artis yang kita suka, kita boleh add je ke terus?"
    "Maksue, ajar la haniey main games..."
    dan banyak lagi...sampai aku buat tutorial khas untuk dia la...hurmmm haniey2...
    dan kadang kami chat kat facebook, nampak jer aku online...terus "salam, hai maksue" hehehe
    dan aku siap print screen lagi, dek kerana ayat dia yang buat aku ketawa kecil hahaha...buktinya ada kat bawak...i share wth u... (◕‿-) 
    Sebelum dia ada FB sendiri, dia buka Fb Kakak dia Name Hannah Hazri, then aku ckap la...nape haniey xde FB sendri ker? ktenye lpa password...ini la puncanya aku kena buat FB kt dia satu....sambil2 chat...aku nak tgelak dengan ayat dia nie... tapi bila aku fikirkan blik...aku nak berterima kasih pada dia..."Haniey, Maksue wanna say Thank you for u dear, ape yang kamu cakap buat maksue terfikir", kita kalau nak jadi seorang ibu nnti, kita kena jadikan anak kita sebagai kawan kita, sangat bermakna pda aku...iya..kawan...treat ur kids like ur friend...u will be their Bestfriend forever...rite?
    Ini merupakan komen yang buat aku ketawa sorang2 bila baca...dek kerana dia tahu rahsia aku, eventough soal  percintaan aku...lihatla komen yang aku highlitekan warna merah tue sangat lucu...hahaha
    Dan yang selepas dia xplore FB, dia pandai create Group plak...thn ape lg aku warning dia...jangan add orang sebarangan...add yang kita kenal dia..seperti kawan n family...dia kta yes... tp yang lucu tue...dia suka berchat dgn aku...wah ayat berchat, xtau la ada dlm kamus ke tak...klu xde pun faham2 jela ye...

    Ini tutorial yang aku buat untuk dia...dan aku share kat wall dia...
    nie pun...korang nak tau aku bt kt mn? aku kat office kot nie....
    ~MissN@niey~


    Thursday, December 23, 2010

    ♪♫•*¨*•.¸¸Cleopatra Stratan❤¸¸.•*¨*•♫♪

    Numar Pana La Unu
    Hop sha la la la la la la la la
    Daca ma intelegi
    Dar daca nu, nu intrista
    Hop sha la la la la la la li li
    Daca stii sa numeri numara unu, doi, si!

    Cateodata seara stau pe spate
    Si ma uit in sus,
    Altii numara cate stele-s
    Dar eu cate nu-s
    Nu incerca degeaba ca oricum nu reusesti
    Doar de numeri pana la unu fara sa te opresti

    Nu conteaza care ii faza daca nu renunti
    Important e sa tii minte ce trebuie sa uiti
    Eu as spune ce-i pe bune
    Si ce nu-i perfect
    Dar ma tem ca o sa ma intelegeti corect

    Hop sha la la la la la la la la
    Daca ma intelegi
    Dar daca nu, nu intrista
    Ei, hop sha la la la la la la li li
    Daca stii sa numeri numara unu, doi, si!

    Cine ar vrea sa afle in ce zodie se afla racul
    Cum se ajunge intr-o secunda in Cuba cu bacul
    Si cu ce viteza ar trebui sa ne oprim
    Care-i antonimul la cuvantul sinonim

    Ori mai bine ar fi sa afli cum e cand e bine,
    Daca nu gasesti raspuns, il gasesti la mine
    Pentru ca deja sunt mica si am inteles
    La ce varsta am implinit trei ani
    Mama, ce succes!

    Hop sha la la la la la la la la
    Daca ma intelegi
    Dar daca nu, nu intrista
    Ei, hop sha la la la la la la li li
    Daca stii sa numeri numara unu, doi, si!

    Hop sha la la la la la la la la
    Daca ma intelegi
    Dar daca nu, nu intrista
    Hop sha la la la la la la li li
    Daca stii sa numeri numara unu, doi, si!


    Ghita (English Version)
    The coat is inside out,
    There is no sun above
    Nothing is going good
    Since I think of Ghita.
    But Ghita's not in town
    I asked why he's not around
    It seems to me he's gone
    He's gone abroad

    Hard, I think it's very hard
    Want, I don't know what I want
    I know that you like me too
    Ghita, what is up with you?
    Young, come on in or go
    Young, tell me yes or no
    Ghita, please don´t anger me
    Tell me how your life will be

    Ghita,
    Tonight I'm waiting at the wicket
    Me at the station I bought a ticket
    Come to,
    But don't come as you did before
    As usually with empty hands...
    Who else
    Will and sing for you as I do
    Entire evening just getting there
    Ghita,
    Show me a girl who's found of you
    That loves you more as much as I do...

    Ghita, te-astept diseara la portita
    Langa portita de la scoala
    Vino da numa nu vini cum vii tu
    De obicei cu mana goala
    Cine te mai asteapta ca si mine
    O seara intreaga numai pe tine.
    Ghita, arata-mi tu o fata care
    Sa te iubeasca asa de tare!
     

    Oare Cat
    Oare cat o sa ma certe tata tam tara tam
    Sa ma culc in pat atunci cand noaptea bate la geam?
    Dar nici mama incantata nu-i cand vede ca eu
    Pun papusile sa faca nani in locul meu. x2

    Pe o ureche imi intra si pe alta imi iese
    Cand imi spune care lucruri trebuie sa le fac
    Si care nu' s bune
    Uite o vorba: daca m-am jucat cu ciinele
    Tre' neaparat sa-mi spal cu apa mainile!
    Poate am noroc sa fac si ceea ce nu se poate,

    Mai ales cand tata stiu ca cearta dar nu ma bate
    Stiu ca nu-ti prea place dar si tu adu-ti aminte
    Cand ai fost ca mine nu cred ca ai fost mai cuminte...
    La la la la...mai cuminte...la la la la

    Oare cat o sa ma certe tata tam tara tam
    Sa ma culc in pat atunci cand noaptea bate la geam?
    Dar nici mama incantata nu-i cand vede ca eu
    Pun papusile sa faca nani in locul meu. x2
      (my name in her lyric hahahaha)

    I like her so much...want to know about her?
    Name :: Cleopatra Stratan a.k.a CLEO (daughter Pavel Stratan singer in Rome)
    Born :: 6 October 2002 (now age 8 becoming 9 next year) 
    Origin :: Chisinau, Republic of Moldova, Rome 
    Year Active :: 2006 - present (since she 4 years old)
    Early Life ::
    Pavel Stratan, father of Cleopatra, was in a studio recording a song with 3-year-old Cleopatra hanging around. Impulsively, she grabbed a microphone and started singing along with Pavel. Everybody was stunned so they ended up recording the song with Cleopatra performing the lead vocals, and suggested that as she is younger than Shirley Temple, she should be included in the Guinness Book of World Records as the youngest talent ever to perform on stage and record her own album.Some of her songs have already been translated into English and Spanish. La vârsta de 3 ani and a Ghiţă maxi-single were also released in Japan.La vârsta de trei ani ("At the age of 3") was a double platinum disk in the summer of 2006 for selling more than 150,000 albums in Romania. In December 2006, her father announced that until the next album (possibly in one or two years), she will no longer sing publicly.
    As of 2006 December, Cleopatra's biggest hit is the song "Ghiţă".
    In 2008, Cleopatra released her second album called La Varsta De 5 Ani with the hit song "Zunea-Zunea". On December 13, 2008, her brother, Cezar (named by Cleopatra) was born. She also had a concert on 20 December before leaving for Chisinau to see her younger brother. (dari sumber-sumber yang boleh dipercayai...)

    wanna see her video:: LOve song "GHITA"


     

    ~MissN@niey~

    Kenapa MissN@niey? 

    First :: kerna itu nama aku nurul haN@ni-EY

    Second :: sbb aku masih Miss....@ cik...aku bkn puan @ datin @ puan sri...if 1 day status aku dh berubah nnt, aku akan tukar la status aku tue...myb jd M@d@m N@niey plak...wait n see la...hehehe(◕‿-)



    ~MissN@niey~

    Wednesday, December 22, 2010

    •.¸¸.•´¯`•.Cerita tentang Aku ler ♥.•´¯`•.¸¸.•.

     Health::
    December Fever... December bring to sick...masuk december ni, aku rasa nak demam jer, tak berapa best bila diri kita berada dalam keadaan sakit.... nak pulak sakit tu adalah demam...hurm sangat la tak best...tapi aku dah jumpa doktor. Aku harap sangat aku akan kembali sihat seperti biasa... tak nak dah rasa sakit-sakit dada, sesak-sesak nafas, stress satu badan dan sewaktu dengannya... InsyaAllah, Allah berikan aku sakit, Allah juga yang akan menyembuhkan aku...amin



    Career ::
    Syukur Alhamdulilah... semuanya berjalan dengan lancar, walaupun banyak sangat dugaan yang aku hadapi untuk memastikan kerjaya yang aku impikan tercapai...amin...YA ALLAH, ENGKAU permudahkan segala urusan ku Ya ALLAH... hanya padamu tempat aku mengadu dan meminta pertolongan...amin



    Love ::
    Cakap soal cinta aku jadi resah sangat... mana taknya, Aku masih tercari-cari "Love Story" aku...tapi...ada yang melamar... (◕‿-)



    Family ::
    rindu Mak dan Abah aku... dorang baru je datang 7 disember yang lepas...aku rindu gila dengan dorang... Mak Abah aku sihat sejahtera...amin



    Job ::
    Job aku, aku jer...normal job... aku sampai office kadang jam 8:50, kadang tepat jam 9:00 kadang lewat 10 minit itu la aku...
    tapi balik tepat masanya jam 6:00..hehe...sebab aku kena hadapi long journey nak sampai ke rumah...kalau jem lagi la...sabar jela... office hour 9am to 6 pm...(9 jam tuuu...hutmmm)



    Financial ::
    kewangan yang tak perlu aku story kat sini...tapi ada sapa-sapa nak tolong aku?


    ~MissNaniey~