Followers

NaniNaim

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 27, 2010

Yes we Can...Amin

(◡‿◡✿) (✿◠‿◠) (◕‿◕✿) (◑‿◐) (◕‿-) (✿ ♥‿♥)

Wah...melebarnya MissN@niey senyum... tapi kenapa yer? haha...Tahniah Harimau Malaya "Malaysia Boleh"... Semalam aku pergi menonton perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF at Damansara. Mulanya agak berdebar dan aku tidak mengharapkan apa-apa pada mulanya...tapi dek kerana semangat patriotik yang telah dianugerahkan kepada aku (hehe bangga diri jap), aku yakinkan diri "ye Harimau Malaya mesti dapat tewaskan Garuda"...syukur Alhamdulilah ke atas hadrat Ilahi...benar...jika kita yakin kita boleh..kita pasti boleh!!! 

0-0
waktu nie, serious aku tak lalu nak menelan nasi lemak ayam yang aku order tu, payah gila nak telan...
Dan kat bawah nie gambar curi dari FB abg aku no 2...dia g stadium semalam...

Bang cik --> Intan curi gambaq hahahaha...
Nie Abg aku...yang mn? yang tengah tue la...tunjuk tulisan Malaysia tue...dia g stadium...dia mmg semangat bola dari bangku sekolah lagi...minat sangat la...setiap kali ada pertandingan bola...mesti sampai stadium...kalau banyak duit, aku rasa world cup pun dia akan p punya...

1-0
caya lah Harimau Malaya...tendangan dari safee...membuat restoran Gulam Mee tempat aku menonton tue terus gegarrrr...!!!...aku jerit jap...tapi xla kuat sangat, sikit je....tapi aku masih xlalu nak makan...hahaha
tengok keadaan di stadium plak...
Inilah wajah penyokong Malaysia selepas Harimau Malaya Gol 1-0....sangat seronok mereka di Stadium ye...aku sorak kt kedai makan jer...kak uda...sorak sorang2 kat rumah...hahaha

2-0
ashari gol pulakkk.....sorakkan aku bertambah kuat...xtau la kuat mana...tapi aku yakin orang lain semua sedang khusyuk melayan perasaan masing-masing....syukur Ya Allah..kami GOL lagiii...suapan aku..laju...
Layan Stadium plak...
Ya Allah, muka abg cik aku....tapi kalu aku kt situ pun...teruk juga muka aku...hahahaha

3-0
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....tandukan dari safee buatkan aku hampir menitis air mata aku korang tau...lucu arrr...aku tak sangka kita akan jadi hebat sebegitu....wahhh...kita sudah makin improved....satu peningkatan yang sangat baik...
Gempaq Stadium bukit Jalil
memang tak dapat di kawal lagi..hahaha...sapa tak seronok kan..

Aku dapat rasakan kepuasan hati mereka menonton keMEnangan Malaysia semalam...



Aku bangga bergelar Rakyat Malaysia



Di sini aku nak share la..beberapa cerita dari News Paper Online...yang telah menceritakan kejayaan pasukan Malaysia kita

~MissN@niey~

3 comments:

ungas-ungas malam said...

den pernah tegor mcm nak gadoh ngn sorg mamat ni mase kat kedai mkn..
time malaysia menang sukan sea...
die ckp mlaysia main macam taik...
menang final ngn vietnam menang nasib..
den bangun ngn gengam gelas nak baling kat muker die...
nasib ader org kat c2 sabar kan den...
hehehe..
den tak boleh dorg kutuk pasukan kebangaan den...
walau pon naik turun mlaysia den dgn dorg..
sekarang ngn mara ke final suzuki cup..
dapat menutup mulut org yg mengatakan mlaysia menang nasib kat sukan sea...
klau boleh aku nak g kat org 2 aku nak tapik2 kepaler org 2...

(✿◠‿◠) said...

xfaham la awk tulis ape?

ungas-ungas malam said...

sy pon tak paham..
per yg sy taip... :-p
cam ni ler citer nyer..
mase fainal bola sepak sukan sea..
sy otw blik kl dr gua musang..
bas singah berhenti makan..
n trus tgok bola sampai abis..
ader 1 mamat kat kedai mkn time 2..
die kutuk team malaysia...
die ckp malaysia menang nasib..
main serupa org bodoh,mcm tak tau main bolan and mcm....(tak boleh ckp takut org popan marah ;-) )..
jd sy pon bangun..
tanpa sy sedar sy pegang gelas kace..
nak baling kat mamat bengong 2...
nasib ader pak cik duduk sebelah sy..
die tahan gelas 2..
klau tak sy rase sy tak sampai kl mlm 2..
sy cukup pantang org yg tak tau pasal bola kutuk2 team malaysia..
dorg tau ker masaalah permain2 bola sepak kat malaysia ni..??
dorg tak tau semuer 2..
yg dorg tau nak comment bender yg tak bagus yg boleh buat team malaysia jatuh..
2 adalah pantang ler..seorg permain bola kat malaysia kot..
sy rase ler...heheh :-)